Sălăjenii Gheorghe Pop şi Dan Chiş s-au perfecţionat la Colocviul Naţional de karate

Baza olimpică a Ministerului Tineretului şi Sportului de la Poiana Braşov a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute Colocviul Naţional de karate, la care au fost prezenţi 40 de antrenori, instructori dar şi sportivi de valoare din ţară, aspiranţi la centura neagră. Evenimentul a fost condus de shihan Adrian Popescu Săcele (8 Dan) şi a durat trei zile.

Asociaţia Nord Amical Karate a avut cinci reprezentanţi, doi dintre ei fiind sălăjeni: Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei şi Dan Chiş, preşedintele CS Dani-San Zalău. „Cele trei zile au fost deosebite atât din punct de vedere al asimilării tehnice, cât şi pentru faptul că am avut onoarea să ne antrenăm alături de maestrul nostru, care a dovedit, şi de această dată, o formă deosebită”, a declarat preşedintele Gheorghe Pop.
Principalul scop al Colocviului Naţional de la Poiana Braşov a fost pregătirea şi formarea instructorilor, dar şi perfecţionarea antrenorilor în vederea asimilării într-un mod cât mai corect al stilului shotokan karate-do la nivel naţional şi internaţional. Începând de ieri, aproximativ 80 de antrenori, instructori şi sportivi ANAK particiă până duminică la un stagiu de vară organizat la Ştrandul Termal din Marghita, pregătirea fiind condusă de preşedintele ANAK, Viorel Duţă (6 Dan). La finalul pregătirii se vor definitiva loturile reprezenative ale cluburilor din cadrul ANAK.

Leave a Comment